Een kijkje in de werkplaats van Re-Cycled.

Re-Cycled voorkomt dat weesfietsen op de schroothoop belanden door ze op te knappen en als
refurbished fiets te verkopen. Onze fietsenmakers zijn dagelijks druk bezig om de verlaten stalen
rossen weer rijklaar te maken. Een kijkje in onze werkplaats in de Nijmeegse broedplaats De
Smeltkroes!

Opkopen en opknappen

Re-Cycled koopt (wees)fietsen in bij fietsdepots van diverse gemeenten. Zo voorkomen we vernietiging van deze fietsen én verspilling bij de productie en het transport van nieuwe fietsen. Elke fiets die we redden van de stort, wordt volledig nagekeken en vakkundig rijklaar gemaakt door een gediplomeerd fietsenmaker. De bruikbare onderdelen van total loss fietsen recyclen we op andere fietsen. Zo houden we zoveel mogelijk fietsen en onderdelen circulair.

Nu we net van start zijn gegaan, nemen we je graag mee voor een kijkje in onze werkplaats. We zijn gevestigd op het Honig terrein in De Smeltkroes, de creatiefste broedplaats van Nijmegen. Een fraaie en inspirerende plek in het Honigcomplex waar we onze duurzame ideeën optimaal tot een succes kunnen maken.

Onze fietsenmakers maken het goed

Re-Cycled werkt met verschillende freelance fietsenmakers die de (wees)fietsen opknappen. Ook zijn we druk bezig om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om in onze werkplaats aan de slag te gaan. Niet alleen wordt er in ons stekkie trouwens iedere dag flink gesleuteld, ook fotograferen we de tweewielers hier voor onze website.

Benieuwd geworden hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken. Koop je een fiets via onze webshop? Dan kun je ‘m hier zelf komen ophalen. Dat is niet alleen duurzamer, het scheelt je ook verzendkosten! Zien we je binnenkort in onze werkplaats?