Een kijkje in de werkplaats van Re-Cycled.

Re-Cycled voorkomt dat weesfietsen op de schroothoop belanden door ze op te knappen en als
refurbished fiets te verkopen. Onze fietsenmakers zijn dagelijks druk bezig om de verlaten stalen
rossen weer rijklaar te maken. Een kijkje in onze werkplaats in de Nijmeegse broedplaats De
Smeltkroes!

Opkopen en opknappen

Re-Cycled koopt (wees)fietsen in bij fietsdepots van diverse gemeenten. Zo voorkomen we vernietiging van deze fietsen én verspilling bij de productie en het transport van nieuwe fietsen. Elke fiets die we redden van de stort, wordt volledig nagekeken en vakkundig rijklaar gemaakt door een gediplomeerd fietsenmaker. De bruikbare onderdelen van total loss fietsen recyclen we op andere fietsen. Zo houden we zoveel mogelijk fietsen en onderdelen circulair.

Nu we net van start zijn gegaan, nemen we je graag mee voor een kijkje in onze werkplaats. We zijn gevestigd op het Honig terrein in De Smeltkroes, de creatiefste broedplaats van Nijmegen. Een fraaie en inspirerende plek in het Honigcomplex waar we onze duurzame ideeën optimaal tot een succes kunnen maken.

Onze fietsenmakers maken het goed

Re-Cycled werkt met verschillende freelance fietsenmakers die de (wees)fietsen opknappen. Ook zijn we druk bezig om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om in onze werkplaats aan de slag te gaan. Niet alleen wordt er in ons stekkie trouwens iedere dag flink gesleuteld, ook fotograferen we de tweewielers hier voor onze website.

Benieuwd geworden hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken. Koop je een fiets via onze webshop? Dan kun je ‘m hier zelf komen ophalen. Dat is niet alleen duurzamer, het scheelt je ook verzendkosten! Zien we je binnenkort in onze werkplaats?

Update

Beste bezoeker,

We zijn los!

Op dinsdag 28 juni hebben wij onze deuren geopend voor liefhebbers van lange fietstochten, woon-werk pendelaars en de even-snel-een-rondje-makers. Maar natuurlijk ook voor de rest van Nijmegen en omstreken.

Onze vernieuwde winkel is te vinden midden in Winkelcentrum Dukenburg. Toevallig hebben onze Pronk buren vanaf 12:00u heerlijke koffie en zelfgemaakt appelgebak op de kaart staan! Tip van ons!

Achter de schermen werken we hard door om ook de website zo snel mogelijk online te zetten. Tot die tijd is deze nog even niet beschikbaar en ontvangen we je graag in de winkel.

Tot snel! Fietsbel.