Net Binnen: koop een opknapper met nóg meer groene impact

Regelmatig willen klanten van Re-Cycled een fiets kopen die nog niet door ons is opgeknapt. Daarom lanceren we nu Net Binnen: klanten kunnen een (wees)fiets claimen zodra hij onze werkplaats binnengereden wordt, waarna wij ‘m zo snel mogelijk opknappen en afleveren. Zo zijn onze klanten binnen: ze kopen een voordelige tweedehands fiets met garantie die ook nog eens dubbelduurzaam is.

Opknappers waar klanten van opknappen

We hebben regelmatig meer dan 40 (wees)fietsen staan die wachten op een opknapbeurt, waarna ze kunnen shinen in onze webshop. Nog regelmatiger merken we dat onze klanten helemaal opknappen van zo’n opknapper: het liefst zouden ze de tweewieler in kwestie meteen mee naar huis nemen. In zo’n geval verkopen we de fiets aan deze persoon nog voordat ‘ie op de website komt. Dit bracht ons op een idee: we zetten de fietsen die we Net Binnen hebben gekregen meteen online, zodat klanten ze direct kunnen claimen. Dit is efficiënter en versnelt het circulaire proces, waardoor een toch al heel groene Re-Cycled-fiets dubbelduurzaam wordt.

Dit bracht ons op een idee: we zetten de fietsen die we Net Binnen hebben gekregen meteen online, zodat klanten ze direct kunnen claimen. Dit is efficiënter en versnelt het circulaire proces, waardoor een toch al heel groene Re-Cycled-fiets dubbelduurzaam wordt.

Zo werkt het

Net Binnen werkt volgens het volgende stappenplan:

  1. We plaatsen de (wees)fietsen meteen bij binnenkomst op de pagina Net Binnen.
  2. De klant kan de fiets bekijken zoals in onze reguliere shop. Alle belangrijke informatie van de fiets wordt weergegeven, zoals prijs, framemaat, aantal versnellingen, kleur en soort fiets. Re-Cycled kan aan de hand van een checklist accuraat inschatten hoeveel opknaptijd er in een fiets gaat zitten en dus wat de prijs wordt.
  3. Heeft de klant interesse in een fiets? Dan drukt hij op Claim en doet een aanbetaling van € 40,-.
  4. De fiets wordt 100 procent gerefurbished en bezorgd óf overhandigd in onze werkplaats. De klant betaalt vervolgens het resterende bedrag.
  5. De buit is binnen voor de klant. Dus kan hij of zij buiten lekker gaan trappen!

De voordelen voor onze klanten

Voor onze klanten heeft Net Binnen twee grote voordelen. Allereerst profiteren ze van een ruimer aanbod, aangezien er ook een hoop fietsen online staan die nog niet zijn opgeknapt. Daarnaast kopen ze een fiets die, zoals we hierna uitleggen, nóg duurzamer is.

Hoe Net Binnen Re-Cycled verder verduurzaamt

Wij denken constant na over manieren om onze bedrijfsvoering te verduurzamen. Net Binnen is daarvan een geslaagd geestesproduct. Omdat we minder fietsen op voorraad hoeven te hebben, wordt onze footprint kleiner. Immers: minder werkruimte betekent minder stookkosten en elektriciteit. Zou dit principe massaal worden toegepast? Dan hoeven er niet zoveel fietsen in omloop te zijn en kan de fietsproductie worden teruggeschroefd.

Tot slot: dankzij Net Binnen kunnen we meer lean opereren. Daardoor hebben we meer slagkracht om te groeien. En kunnen we dus meer duurzame impact maken.

Net Binnen-fietsen bekijken?

Benieuwd naar al die knappe opknappertjes? Ga dan naar de pagina Net Binnen.