350 fietsen!

Een nieuw blogje! Het heeft even geduurd maar dit wel met een hele goede reden… we hebben het er simpelweg maar ontzettend druk mee bij Re-Cycled. 🙂 We mogen ondertussen met trots van de daken schreeuwen dat we al meer dan 350 fietsen verkocht hebben en de positieve reacties blijven binnen stromen. Het blijft een dagelijkse uitdaging om een fiets op de meest duurzame manier een nieuw leven te geven. Daarom zijn we druk bezig met het optimaliseren van verschillende processen.

Monteurs

Ondertussen werken we met 4 fietsmonteurs die doorgaans op dinsdag, donderdag en vrijdag op de werkplaats aan de fietsen komen sleutelen. Florian doet dit op vrijwilligers basis, Jan en Maarten op ZZP basis en Herman heeft het eerste contract gekregen bij Re-Cycled. Herman heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en is via het UWV binnen gekomen. Onder andere omdat Herman deels is afgekeurd had hij al een tijd moeite een passende baan te vinden. Herman sleutelt zijn hele leven al aan auto’s en/of fietsen en heeft technisch gezien overal een goede oplossing voor. Een perfecte match voor Re-Cycled. Hij heeft ondertussen al 3 maanden een contract.

Uitdaging

Er ligt voor ons ook een grote uitdaging op de horizon. 31 december moeten met heel veel pijn in ons hart onze mooie unit/werkplaats/winkel op de Smeltkroes moeten verlaten omdat de Honigfabriek gesloopt gaat worden voor huizen/nieuwbouw. Het beoogde nieuwe pand dat gerealiseerd gaat worden op het NYMA terrein zal pas op z’n vroegst in het najaar van 2022 opgeleverd worden. Het nieuwe NYMA terrein beloofd een fantastische locatie te worden. We zijn momenteel druk bezig met uitzoeken hoe Re-Cycled het beste kan doorgaan op een andere/ tijdelijke locatie.

Luxe fietsen

We krijgen steeds vaker fietsen te koop aangeboden van particulieren die bijvoorbeeld zijn overgestapt naar een e-bike. Dit betreft vaak echt hele luxe fietsen. Deze fietsen zijn na de nodige aandacht en liefde van ons weer als nieuw! Duurzaam en daarbij heb je ook nog eens een luxe fiets voor de helft van de nieuwprijs!

Tot zover deze update! Mocht je een vraag hebben stuur ons dan een berichtje en ben je nieuwsgierig naar onze werkplaats? Kom tot 31 december gerust nog een keer langs in De Smeltkroes.