Daar zijn twee hele goede redenen voor (=duurzaamheid en geld), plus nog een trits andere goede redenen.

Duurzaamheid

Tuurlijk, je bent al ongelooflijk duurzaam bezig als je fietst. Naast lopen is dit de duurzaamste vervoersmethode. Jaarlijks vinden honderdduizenden (wees)fietsen vroegtijdig hun einde op afvalbergen en in opslagplaatsen. Alleen al in Amsterdam gaat het ieder jaar om 54.000 fietsen. Zonde! Waar fietsen langs de achterkant stilletjes worden afgedankt, komen er aan de voorkant ieder jaar honderdduizenden nieuwe fietsen bij. De productie en het transport daarvan kost behoorlijk wat CO2-uitstoot en grondstoffen.

Daardoor dachten wij: waarom maken we fietsen kopen niet zo circulair als de trapbeweging die je maakt? Immers: grote delen van de afgedankte fietsen zijn nog prima in orde. Onder het motto ‘opknappen boven afdanken’ geven wij weesfietsen een tweede kans. We kopen ze in bij verschillende instanties, knappen ze op met goede onderdelen van total loss fietsen en verkopen ze met veel liefde – maar voor weinig geld – weer door. Zo fiets jij naar een duurzamere toekomst!

Prijs

Laten we wel wezen: duurzaamheid is belangrijker, toch behandelen we geld vaak eerst. Daar kunnen we kort over zijn: nergens anders kun je refurbished fietsen kopen die kwalitatief zó goed zijn en zó weinig kosten.

Controle op diefstal

Wij doen er alles aan om te voorkomen dat we fietsen verkopen die zijn gestolen. Mooi meegenomen: hoe meer refurbished fietsen we met zijn allen kopen, hoe minder aantrekkelijk het wordt om fietsen te stelen. Laat daar je hersenen maar eens over dwalen!

Onze service

Een refurbished fiets kopen is bij ons net zo makkelijk als eten bestellen bij Thuisbezorgd. Kwestie van fiets uitkiezen, bestellen, afrekenen en eventjes wachten tot je fiets netjes bij je thuis wordt afgeleverd. Ben je niet thuis? No worries. We zetten de fiets voor je deur en doen de sleutel door de brievenbus.

Werkgelegenheid

De zwerffietsen die bij ons terecht komen moeten opgeknapt worden. Hiermee streven we naar het creëren van werkgelegenheid om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer mee te laten draaien.

100% klimaatneutraal fietsen

Niet alleen is een refurbished fiets vele malen duurzamer dan een nieuwe fiets, bij ons fiets je zelfs 100% klimaatneutraal. Een deel van de opbrengst doneren we namelijk aan nonprofitorganisaties die werken aan een duurzamere planeet. Daarmee proberen we de toenmalige productie en huidige reburbishment van jouw fiets te compenseren. Want 100% klimaatneutraal fietsen, trapt natuurlijk veel lekkerder!

Eén maand garantie

Koop je een fiets bij ons, dan krijg je één maand garantie.

Garantievoorwaarden

Google review

5/5

Super goede service en een fiets die perfect rijdt! Zeker aan te raden om hier je fiets aan te schaffen.

Nima Hassanloo

Google review

5/5

Heel mooi project: de fietsen worden volledig opgeknapt en worden voor een goede prijs verkocht! Perfecte manier om nieuw leven aan een fiets te geven.

Hugo Aarts

Google review

5/5

Wat een mooi initiatief! Fijne zaak, zeer behulpzaam en we hebben er een goede fiets gekocht. Dank voor alle service, Han

Tijmen Arends

Google review

5/5

Gisteren besteld en vandaag al in huis. Ziet er goed uit.

Karel Leusink