Daar zijn twee hele goede redenen voor (=duurzaamheid en geld), plus nog een trits andere goede redenen.

Duurzaamheid

Tuurlijk, je bent al ongelooflijk duurzaam bezig als je fietst. Naast lopen is dit de duurzaamste vervoersmethode. Jaarlijks vinden honderdduizenden (wees)fietsen vroegtijdig hun einde op afvalbergen en in opslagplaatsen. Alleen al in Amsterdam gaat het ieder jaar om 54.000 fietsen. Zonde! Waar fietsen langs de achterkant stilletjes worden afgedankt, komen er aan de voorkant ieder jaar honderdduizenden nieuwe fietsen bij. De productie en het transport daarvan kost behoorlijk wat CO2-uitstoot en grondstoffen.

Daardoor dachten wij: waarom maken we fietsen kopen niet zo circulair als de trapbeweging die je maakt? Immers: grote delen van de afgedankte fietsen zijn nog prima in orde. Onder het motto ‘opknappen boven afdanken’ geven wij weesfietsen een tweede kans. We kopen ze in bij verschillende instanties, knappen ze op met goede onderdelen van total loss fietsen en verkopen ze met veel liefde – maar voor weinig geld – weer door. Zo fiets jij naar een duurzamere toekomst!

Prijs

Laten we wel wezen: duurzaamheid is belangrijker, toch behandelen we geld vaak eerst. Daar kunnen we kort over zijn: nergens anders kun je refurbished fietsen kopen die kwalitatief zó goed zijn en zó weinig kosten.

Controle op diefstal

Wij doen er alles aan om te voorkomen dat we fietsen verkopen die zijn gestolen. Mooi meegenomen: hoe meer refurbished fietsen we met zijn allen kopen, hoe minder aantrekkelijk het wordt om fietsen te stelen. Laat daar je hersenen maar eens over dwalen!

Onze service

Een simpel concept: kwestie van een fiets uitkiezen, fiets betalen en jij en je nieuwe vriend fietsen fluitend onze winkel uit!

Werkgelegenheid

De zwerf fietsen die bij ons terecht komen knappen we op. Hiermee streven we naar het creëren van werkgelegenheid om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer mee te laten draaien. Wij vallen onder de Stichting Van Hier Naar Daar, die leerlingen helpt bij het maken van vervolgstappen.

Stichting Van Hier Naar Daar

100% klimaatneutraal fietsen

Niet alleen is een refurbished fiets vele malen duurzamer dan een nieuwe fiets, bij ons fiets je zelfs 100% klimaatneutraal. Een deel van de opbrengst doneren we namelijk aan nonprofitorganisaties die werken aan een duurzamere planeet. Daarmee proberen we de toenmalige productie en huidige reburbishment van jouw fiets te compenseren. Want 100% klimaatneutraal fietsen, trapt natuurlijk veel lekkerder!

Drie maanden garantie

Koop je een fiets bij ons, dan krijg je drie maanden garantie.

Garantievoorwaarden

Google review

5/5

Als je snel een 2e hands fiets moet hebben dan kan ik Re-cycled.nl zeker aanbevelen. De eigenaar Han weet waar hij mee bezig en is erg klantvriendelijk. Door zijn service en flexibiliteit had ik binnen een dag een andere en betaalbare fiets en kon mijn zoon de volgende dag weer met de fiets naar school. Tevens draag je bij aan het milieu door bij Re-cycled.nl te kopen.

Eduard Looten

Google review

5/5

Hele fijne, goede fiets voor een betaalbare prijs hier gekocht. Werd aan huis gebracht. Vriendelijke mensen en mooi concept.

Paula Abas

Google review

5/5

Mooi initiatief en super service! Ben heel blij met mn fiets. Ziet er goed uit en fietst goed! Zeker een aanrader!!

Joula Swart

Google review

5/5

Super fiets voor een mooie prijs! Erg vriendelijk en makkelijk in contact. Zeker een aanrader!

Timo van de Spreng